Öppet idag 10-18

Heja Livet – Carro Levy & Emely Crona Stenberg


Är det roligare att göra saker tillsammans eller är ensam stark? Det har Mood Stockholm tagit reda på i en undersökning tillsammans med Heja Livet. Resultatet presenteras i samband med lanseringen av Mood Stockholms nya höstkampanj "Double the Fun". Av över 1000 svarande uppgav hela 96% att delad glädje är dubbel glädje och att det är roligare att göra saker ihop. Här lär vi känna duon bakom Heja Livet!Vad är ni för en duo?
En toppen-duo om vi får säga det själva! Vi är partners i Heja Livet och är varandras bästa vänner, women in crime och själsfränder. Vi kompletterar varandra och har samtidigt många olika kvalitéer. För 5 år sedan lärde vi känna varandra då vi började jobba tillsammans på en PR-byrå, och sedan har vår vänskap utvecklats. Likaså Heja Livet som Emely grundade hösten 2014, och tätt inpå tog med Carro. Vi är en skåning och en stockholmare, två kreativa själar med högflygande planer men med fötterna på jorden.

Vad är Heja Livet!?
Ett kvinnligt digitalt nätverk och forum där kvinnor är med varandra, inte mot varandra. Vi förändrar bilden om kvinnor i grupp genom att hjälpa och boosta varandra i allt från rekrytering, bostadsfrågor, vänskap, psykisk ohälsa och annat som rör livet. Heja Livet är utformat som en låst grupp på Facebook och det är ett levande forum där medlemmarna själva står för innehållet genom inläggen de skriver.

Vem är den typiska medlemmen i Heja livet?
De kvinnor, eller den som identifierar sig som kvinna, som är medlemmar i Heja Livet har alla väldigt olika bakgrunder, intressen och historier, men det som förenar alla är viljan att stötta, se och lyssna på varandra. En typiska Heja Livet medlem är dock runt 25-35, arbetar eller söker praktikplats inför sitt första jobb. Bor i Sverige, stor eller småstad och är väldigt engagerad i samhällsfrågor.

Ni har 54 000 medlemmar, varför tror ni att gruppen har blivit så populär?
För att det är en sådan genuin, ärlig och fin känsla mellan alla medlemmar. Vi lever i en tid som ofta känns väldigt hatisk och då behövs Heja Livet som ett ljus i allt det mörka. Heja Livet tillåter att ämnen som känns jobbiga och tunga, lyfts upp och får ett nytt ljus på sig. Ensamhet är inte så jobbigt att prata om när man förstår att man är ensam tillsammans med flera hundra andra som känner likadant. Att vi har minimerat näthat och har en nolltolerans mot hatiska kommentarer eller inlägg är nog också en stor del i vår framgång. Medlemmarna känner sig trygga i det goda och positiva klimat som finns i vårt nätverk.

Berätta en solskenshistoria som blivit verklighet tack vare Heja Livet?
Finns otroligt många! Allt ifrån att en ung kvinna med skyddad identitet som blev överraskad med ett studentfirande av medlemmar ur gruppen som på sin lediga lördag fyllde Solna Centrum med sång, blommor och presenter. Till en annan tjej som skulle sitta ensam hemma på nyårsafton som fick 13 oväntade gäster i sitt kök. Hon skrev ett inlägg i vårt nätverk om sin situation och ensamhet inför nyårsafton 2016, och undrade om någon har en fest hon kunde gå med på? Svaret blev: Varför styr vi inte någonting tillsammans? Sagt och gjort, nyårsafton firades tillsammans och idag är de inte bara oväntade gäster utan även nyblivna vänner.

Moods nya höstkampanj handlar om att göra saker tillsammans – vad gör ni helst tillsammans för att unna er något?
Vi båda älskar ju att äta mat, mer än något annat. Trots att vi älskar att äta, gärna tillsammans i goda vänners lag, så borde vi unna oss detta ännu oftare än vad vi redan gör. När vi vill ha det riktigt bra då äter vi eller dricker öl, eller både och. Vi gillar även dans och fest med våra vänner, gärna på hemmafest, då vågar alla dansa. På att-göra listan står nu faktiskt att vi ska unna oss en solsemester tillsammans i höst, ett par dagar där vi inte jobbar utan kanske till och med vilar lite. Nu ska vi bara hinna boka också!

CarroLevy_EmelCronaStenbe2

Inom Heja Livet – Carro Levy & Emely Crona Stenberg