Öppet idag 10-18

HOLY GREENS

 

hg3

HISTORIEN BAKOM HOLY GREENS

Allt startade i byggnaden 2008 då David, en utav grundarna arbetade i kontorslandskapet ovanför Mood (dåvarande Salénhuset). David var ny på arbetsmarknaden och insåg snabbt att valet av karriär inte passade honom, tillflykten och utloppet för frustrationen blev då lunchträningar. Samtidigt växte ett intresse för kost och hälsa fram. Problemet var bara att när det hade tränats i 40 minuter fanns det bara 20 minuter kvar för att köpa och äta upp lunchen. Utbudet blev då begränsat till näringsfattig snabbmat. I denna begränsning kom första funderingarna på ett koncept med en annan typ av bra snabbmat, lagad från grunden och med mycket råkost.

Genom google skannade David igenom alla världens maktkoncept för att hitta inspiration och fann då att det pågick lite utav en matrevolution i USA mot de stora snabbmatsjättarna.  Genren "fast healthy casual” började vinna mark. Hälsosam mat som serveras snabbt men förbereds från grunden utan onödiga tillsatser.

Nebo studerade ekonomi vid Lunds Universitet och har en gedigen erfarenhet när det kommer till att skapa genomarbetade mat-koncept. Han vann SM i pizzabakning 2002 och öppnade efter det La Pizza som lanserade gourmet-pizzan i Sverige. Efter en tid där hälsan sviktade lite stod det klart att Nebo både var gluten- och laktosintolerant. Han började han utbilda sig inom näringslära och kost och läste allt han kom över. Efter många år av att driva framgångsrika caféer, gourmet-pizzerior, bar och white guide restaurang var nu siktet inställt på att skapa ett mat-koncept med mer fokus på hälsa, allergier och allergener.

-Vi satt båda på varsitt håll i Sverige och funderade över samma sak. När vi av en slump genom gemensamma vänner hamnade på samma tillställning hittade vi varandra direkt i diskussionerna kring ett modernt hälsokoncept. Vi pratade oavbrutet i 10 timmar om allt från recept, inredning, logistik, budget och framtid, säger David.

-Och när vi fick kramp i våra käkar så sa jag till David att han hade 24 timmar på sig att säga upp sig från sitt nuvarande arbete och sätta sin kråka på ett kompanjonsavtal, fyller Nebo i.

- Och då gjorde jag det! Vi kommer från helt olika bakgrunder, vilket var perfekt. Vi kompletterade varandra i kunskap och driv. Nebo hade dessutom alla kontakter inom restaurangbranschen, kapital och en tom lokal i centrala Helsingborg, förklarar David.

hg-4

Efter detta följde ett halvår av intensiv planering för Nebo och David inne på kontoret i Helsingborg för att skapa konceptet som hittills bara fanns i teorin. En stor pusselbit föll på plats när de hade turen att lära känna deras matkreatör, Susanne Lindh. Susanne kommer från Tanzania och är uppvuxen både i Vietnam och Stockholm. Därifrån hämtar hon en stor del av sin inspiration till salladerna som är okonventionella med mycket karaktär och med tydliga identiteter. Salladsbaren snabbt blivit en stor succé i Skåne och nu äntligen är det dags att slå upp portarna i Mood!

hg-2

Servicen är trevlig som snabb och vill du skippa kön helt kan du ladda ner deras app och hämta din sallad på önskvärd tid - upphängd på ”HOLY WALL"”.

Inom HOLY GREENS