Öppet idag 10-20

I stan utan min bil

I år blir även Mäster Samuelsgatan en plats för spännande aktiviteter och möten klockan 11.00–17.00. I samarbete med Stockholms stad bjuder AMF Fastigheter, Pembroke Real Estate och Vasakronan in dig att uppleva gatan på ett nytt sätt.

Kom och tyck till om framtidens Mäster Samuelsgatan

Hur ser framtidens Mäster Samuelsgatan ut? Ta chansen att tycka till och vara med och påverka gatans framtida utveckling. Gatan kommer under dagen att märkas upp med alternativa dragningar av körfält för alla trafikanter, för att visa visionen om ett offentligt rum anpassat för alla.

Du kan också se planerna för kvarterets framtida utseende på en utställning i Beta-gallerian, och få en VR-åkning i framtidens Sergelstan.

Lyssna till panelsamtal klockan 15.00 om medborgardriven stadsutveckling

Stockholms stads trafikborgarråd Daniel Helldén och representanter från fastighetsägarna AMF Fastigheter, Pembroke Real Estate och Vasakronan samtalar om medborgardriven stadsutveckling.

Njut av Hötorgsterassen som flyttas ner på gatuplan

Njut av säsongsavslutning för mysiga Hötorgsterassen som flyttas ner på gatuplan med spännande matupplevelser, folklig livemusik, gatukafé och sköna loungeytor. Här bjuds även på ekologiskt godis och give-aways.

Aktiviteter och tävlingar för alla åldrar

För den träningssugne finns Friskis & Svettis på plats utanför sin träningsanläggning. Och missa inte Mood Stockholms instagramtävling där du har chansen att vinna ett presentkort på 1 000 kronor.

Testkör elcyklar från Velo & Oxygen och få en gratis cykelservice av Cykloteket. För barnen finns en rolig cykelbana med diplom till alla som deltar.

På plats finns också Älskade stad, ett samlastningsprojekt mellan Stockholms stad, Bring, Ragn-Sells och Vasakronan med syfte att minska de tunga transporterna i city.

Ta chansen att spela basket på Norrlandsgatan

Runt hörnet från Mäster Samuelsgatan, på Norrlandsgatan, arrangerar föreningen Drömstort prova på-basket och en 3 mot 3 basket-turnering för killar och tjejer. De bjuder också på en halvtidsshow med dansuppvisning, dunkshow och skottinsamling tillägnat miljön.

Program Norrlandsgatan Kl. 11:00 Prova på basket för alla   Kl. 12:00 Registrering till 3x3 tävlingen   Kl. 13:00 3x3-tävling och dansworkshop  Kl. 14:30 Halvtidsshow Straight Savage Dance Crew  Kl. 14:45 Skottinsamling                  Kl. 15:00 Dunkshow

Diskutera Stockholms utveckling med stadens representanter

Prata med oss om satsningar på gång, cykel, kollektivtrafik och leveranstrafik. Tävla samtidigt om fina priser – lämna dina smarta idéer eller gå på en fotopromenad.

  • 11.30 Tyck till-appen

  • 12.30 Leveranstrafik

  • 13.30 Cykel

  • 14.30 Gång

  • 15.30 Parkering

  • 16.30 Kollektivtrafik


Läs mer här

 

VARMT VÄLKOMNA!

Inom I stan utan min bil