Öppet idag 10-19

Så myser du i kylan

Kylan är här och därför har vi samlat de bästa tipsen till er från våra inredningsaktörer för att skapa en mysig och varm stämning i hemmet.

Posh Living tipsar om hur du lyser upp i vintermörkret:

MOOD_FALL-20 (1)

Punktbelysning är nyckeln. Hoppa över starka taklampor som inte går att dimma och satsa istället på flera ljuspunkter utspridda i rummet. Vi har laddat upp med golvlampor, vägglampor och bordslampor m.m. för att kunna skapa just den rätta känslan i höst.

Levande ljus. Det finns väl egentligen ingenting mer stämningsfullt än levande ljus? Vi har ett stort utbud av båda ljusstakar och ljuslyktor som passar de allra flesta tillfällen. Addera gärna ett doftljus också för att ytterligare höja mysfaktorn.

Rätt sken. Både lampskärm och ljuskälla har betydelse för vilket sken dina lampor ger. Välj gärna en ljuskälla med en lägre färgtemperatur för ett varmt, stämningsfullt sken. Se också till att välja en lampskärm som släpper igenom lagom mycket ljus. Vi har t.ex. lampskärmar med guldfärgad insida som gör att skenet från lampan blir extra behagligt och reflekteras på ett effektfullt sätt.

Yellow Korner tipsar om hur du ska tänka för att få den perfekta tavelväggen:

MOOD_FALL-24 (1)

Verk. Välj verk som gör ditt hem personligt. Det kan vara ett fotografi som du har en speciell relation till, kanske förställer en plats du varit på. Vi på Yellow Korner finns här för dig för att guida dig bland våra verk och hjälpa dig hitta något som passar just dig.

Dynamik. Skapa en dynamisk vgg. Våga blanda olika storlekar, ramar- synliga som dolda ramar.

Röd tråd. Håll en röd tråd och någon form av symmetri. Vad gäller symetrin så blir det vilsamt för ögat om avståndet mellan verken är det samma. Håll en linje, antingen horisontellt uppifrån eller nerifrån, det brukar vara en bra riktlinje!

Regeringsgatans blommor tipsar om de trendigaste växterna i vinter:

IMG_5811 (2) (002)

Alocasia Zebra

Fiol fikus. Höga varianter ger en fin effekt!

Calatheor. Våga blanda olika varianter.

Welcome Home Company tipsar om hur du bäddar sängen för bästa möjliga vintermys:

MOOD_FALL-12 (1)

Kuddar. Tips är att bädda sängen med sex stycken kuddar. Två lite större längst bak mot sänggaveln, som mäter 65x65 som man kan luta sig mot när man ligger och läser eller tittar på tv. Sedan fyra stycken standardkuddar som mäter 50x60 framför dem (alltså så att det blir tre kuddar per person i en dubbelsäng). Detta ger en inbjudande säng som man vill krypa upp i.

Sänggavel. En klädd och stoppad sänggavel så att man ligger bekvämt och inte kan slå huvudet i en hård vägg. Det ger också en lyxig känsla!

Sängkappa. Ha alltid en sängkappa på sängen. Det är elegant och skapar ett harmoniskt helhetsintryck. Ställ gärna sängen på en lite större matta, så att det är skönt att sätta ner fötterna på morgonen.

 

Varmt välkomna in till våra inredningsexperter för ett mysigare hösthem!

 

Inom Så myser du i kylan