Öppet idag 10-19

Konrad Olsson

Vi träffade Konrad Olsson för att prata om hans nya satsning Scandinavian MAN och deras spännande samarbete med oss under Stockholm Fashion Week.

Hej Konrad, berätta vem är du?

Jag är en journalist och entreprenör som älskar att berätta historier och skapa mötesplatser för människor. Tillsammans med min affärspartner Jonas Bergström har jag skapat Scandinavian MAN, ett projekt där mina främsta intressen möts: herrmode och berättande journalistik. 

Vad är Scandinavian MAN?

Scandinavian MAN är en internationell plattform för nordiska mode- och livsstilsvarumärken. Under det kommande året lanserar vi ett globalt modemagasin där jag är chefredaktör, arrangerar ett flertal events runtom i världen, samt anordnar Skandinaviens första herrmodevecka. Dessutom har vi ett showroom för varumärken på Malmskillnadsgatan i Stockholm, ett stenkast från Mood Stockholm. 

Du är med och planerar några spännande aktiviteter tillsammans med Mood Stockholm inför Fashion Week, berätta vad som kommer hända.

Samma dag som Fashion Night kommer vi samla några av världens främsta streetstylefotografer inom herrmode på Jakobsbergsgatan utanför Mood Stockholm. Där kommer vi ge allmänheten chansen att bli fotograferade och upptäckta av dessa fotografer, och en lycklig vinnare av dagens bästa look vinner 10 000 kronor! Det kommer bli en rolig och inspirerande dag med många snygga och stiliga män. Något för både män och kvinnor att titta på, med andra ord!

Vad är streetstylefotografi?

Streetstylefotografiet har kommit att bli oerhört viktigt för hur herrmodet utvecklats de senaste tio åren. Det började med att fotografer som The Sartorialist började dokumentera gästerna på världens modeveckor. Sedan har det exploderat till ett helt nytt sätt att inspireras av mode. Jag gillar det för att det ger en mycket mer påtaglig och bärbar form av inspiration jämfört med modemagasinens reportage, som är mer visionära och ouppnåeliga. 

Dina 3 bästa stiltips för hösten?

 

  1. En diskret mönstrad, mörkgrå rock, gärna dubbelknäppt, känns väldigt användbar. Den klär upp en avslappnad look, samt skapar textur och spänning i en mer dressad stil.

  2. En bylsig stickad tröja i något lyxigt material att värma sig under. 

  3. Och till sist min käpphäst: vita jeans. Det funkar till allt och går absolut att använda året om. Gärna i en snygg off-white-nyans under hösten och vintern.


Varför har ni valt att samarbeta med Mood?

I mitt tycke är kvarteren runt Mood det mest spännande i Stockholm just nu. Det är en tidigare ganska bortglömd del av staden som håller på att vakna till liv, med nya butiker, restauranger och spännande start-up-företag. Dessutom har Jakobsbergsgatan, en av Stockholms få gågator, ett härligt folkliv och lämpar sig utmärkt för streetstylefotografi. Sedan hjälper det såklart att Scandinavian MAN har sitt showroom i kvarteren. 

Tack Konrad!

Inom Konrad Olsson