Öppet idag 10-20

GRATTIS TILL BRONSMEDALJ!

Alexander Sjögren och hans team har tränat på tävlingsrätterna i över ett halvår. De har under våren förlagt sin träning till ett specialanpassat träningskök i MOOD Stockholm. De båda tävlingsrätterna tillagades för 14 personer och presenterades för två olika jurygrupper; en för fiskrätten och en för kötträtten. Huvudråvaran för fisk var odlad stör och köttråvaran var höft och sadel av kronhjortskalv med ursprungsland Ungern. Totalt i Budapest tävlade 20 kockar och konkurrensen var mycket hård.

- Mitt mål med dagens tävling var att laga Europas godaste mat. Min insats räckte till en fantastisk bronsmedalj och min högra hand, Hampus Risberg, fick utmärkelsen bästa commis. Nu är vi vidare till VM i Lyon. Nu är det bara att satsa om och tillsammans med mitt team och Gastronomi Sverige göra allt vi kan för att ta hem ytterligare en medalj till Sverige i vinter, säger Alexander Sjögren.

 

Inom GRATTIS TILL BRONSMEDALJ!