Open today 10-19

Belgiska chokladbutiken Leonidas öppnar sin första Sverigebutik på Mood Stockholm

Den belgiska chokladen anses vara en av världens bästa och är känd för sin höga kvalitet. Den 7 november öppnar det anrika belgiska chokladvarumärket Leonidas sin första butik i Sverige, på Mood Stockholm. Leonidas, som grundades 1913 och sedan tidigare finns i 40 länder, kommer i butiken på Mood att erbjuda ett brett sortiment av färsk kvalitetschoklad, både att köpa med och att äta på plats i butikens kafé. 

Sverige är ett ungt chokladland. Vi är vana att köpa kanelbullar till fika medan det ute i Europa är det betydligt vanligare att man njuter av färska chokladpraliner till kaffet. Vi på Leonidas vill få fler svenskar att njuta lite oftare av choklad med högkvalitativ belgisk choklad till rimliga priser, berättar Marcus Sundberg, distributör av Leonidas i Sverige.

Leonidas choklad innehåller endast naturliga ingredienser och 100 % kakaosmör. De är tillverkade enligt traditionella metoder och med råvaror av bästa kvalitet såsom hasselnötter från Turkiet, moreller från Périgord, mandel från Italien och valnötter från Grenoble. Sortimentet består till största delen av chokladpraliner och presentaskar men butiken kommer även att servera kaffe, glass och chokladdrinkar. 

Vi är väldigt glada över att Leonidas öppnar i Mood Stockholm lagom till jul. Leonidas är ett internationellt starkt koncept som passar bra in i vår internationella mix av mat och mode. Leonidas ger också våra besökare ytterligare en anledning till njutning när de besöker Mood Stockholm, säger Annika Ljungberg, centrumchef på Mood Stockholm.

Leonidas grundades i Belgien 1913 och är världens största chokladdetaljistföretag. Idag finns chokladen i fler än 1400 butiker i 40 länder över hela världen i städer som Paris, Rom, Sydney, Tokyo, Bryssel, New York och nu Stockholm. I Sverige kommer Leonidas att drivas av företaget Taste of Belgium AB. Butiken är belägen på gatuplan vid entrén Norrlandsgatan, Mäster Samuelsgatan. 


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Marcus Sundberg                                                                                              
Leonidas Sverige                                                                                                 
E-post: marcus.sundberg@tasteofbelgium.se                            
Tel: 072 – 579 75 41                                                                                          

Annika Ljungberg, centrumchef
Mood Stockholm
E-post: annika.ljungberg@amffastigheter.se
Tel: 072 – 246 61 12  

In Belgiska chokladbutiken Leonidas öppnar sin första Sverigebutik på Mood Stockholm