Öppet idag 10-19

Formex öppnar upp för allmänheten på MOOD Stockholm

MOOD Stockholm inleder i mitten av augusti ett nytt samarbete med Formex – den största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign. Samarbetet inleds med utdelning av priset ”Nova 2014 Årets Nordiska Formgivare” den 13 augusti och följs av en utställning som alla MOOD Stockholms besökare kan ta del av fram till den 8 september. Därmed görs delar av branschmässan Formex innehåll tillgängligt även för allmänheten.

 Vi har ett brett och erkänt utbud av inredningsbutiker vilket grundar sig i en enorm nyfikenhet på inredningstrender och den ständiga utvecklingen inom nordisk design. Formex är en naturlig mötesplats för alla inom branschen och vi är väldigt glada över att kunna öppna upp för våra besökare och erbjuda ett smakprov av produkter från nya up and coming-designers som medverkar på Formex. Det är dessutom en ära att få vara platsen där Formex utnämner vinnaren i sin tävling Nova 2014, säger Karin Lagerqvist, marknadschef på MOOD Stockholm.

”Nova 2014 Årets Nordiska Formgivare” är Nordens största pris inom inredningsdesign och delas nu för första gången ut på MOOD Stockholm. Bland de nominerade finns namn som Hanna Dalrot, Brynjar Siguröarson, samt Vera-Kyte som består av duon Vera Kleppe och Åshild Kyte. Priset har delats ut tre gånger tidigare och syftar till att prisa och lyfta up and coming-formgivare i Norden.

 Det känns väldigt roligt att inleda ett nytt samarbete med MOOD Stockholm när vi nu för fjärde gången delar ut Nordens största inredningspris. Kombinationen av inredningsbutiker och restauranger som finns på MOOD Stockholm ger oss en bra inramning för ett trevligt mingel med drygt 500 inbjudna gäster och en middag för de nominerade samt speciellt inbjudna från nationell och internationell press, säger Christina Olsson, Projektchef på Formex.

MOOD Stockholm har sedan invigningen i mars 2012 haft en uttalat estetisk inriktning. Med flera butiker inom inredningssegmentet har man lyckats ta vara på den senaste tidens stora uppsving för intresset kring inredning.

De nominerade i ”Nova 2014 Årets Nordiska Formgivare” är:

Line Depping – Danmark

Ina Vuorivirta – Finland

Vera-Kyte – Norge

Brynjar Siguröarson – Island

Hanna Dalrot – Sverige

Inom Formex öppnar upp för allmänheten på MOOD Stockholm