Öppet idag 10-19

MOOD STOCKHOLM I NYTT GASTRONOMISKT SAMARBETE

Den 5-22 april förvandlas Mood Stockholms nya lokal på Regeringsgatan 61 till ett träningskök för Alexander Sjögren, Sveriges representant i den prestigefyllda tävlingen Bocuse d´Or Europe - Kock-EM 2016. Sedan öppningen 2012 har Mood Stockholm utvecklats till en självklar mat- och shoppingdestination och fortsätter nu att växa i kvarteret.  

Det är första gången som en deltagare i Bocuse d´Or Europe tränar i ett specialbyggt kök i centrala Stockholm och ger allmänheten möjlighet att ta del av den hårda träning som krävs inför en kocktävling av den här kalibern. Satsningen är ett samarbete mellan Gastronomi Sverige och Mood Stockholm och är ett steg i utvecklingen av det nya urbana Mood-kvarteret som ska få Stockholms innerstad att pulsera.

Det nya tävlingsköket på Regeringsgatan kommer att visa livebilder från Alexanders träning mellan klockan 12 och 13 varje dag via skärmar utanför köket såväl som inne i handelsplatsen Mood Stockholm. Med dessa livebilder får nu förbipasserande en unik inblick i hur en mästerkock arbetar. Kreativitet, perfektion och snabba beslut är bara några av ingredienserna som krävs för att få till en mästerlig meny.

Att Sveriges kandidat i Bocuse d’Or kan träna i ett riktigt tävlingskök är en viktig utveckling för att fortsätta ligga i framkant i världens mest prestigefulla tävling för kockar. Konkurrensen i Bocuse d’Or har blivit ännu hårdare vilket ställer höga krav på kockarnas förberedelser. Det nya köket, som håller exakt samma mått som tävlingsköken, möjliggör för Alexander Sjögren att öva in varje moment inför tävlingsdagen i Budapest den 11 maj, säger Henrik Norström, President för Svenska Bocuse d´Or Akademien.

– En storstad som Stockholm måste hela tiden vara i rörelse och förnyas. I Mood-kvarteret samarbetar vi med olika partners för att skapa ett city med stark puls och miljöer där människor vill vara. Mat har alltid varit en viktig del av Mood Stockholms identitet och erbjudande. Vi är mycket stolta över vårt samarbete med Gastronomi Sverige och de spännande aktiviteterna kring Bocuse d’Or, säger Karolin Forsling, chef stadsutveckling & marknad, AMF Fastigheter.

AMF Fastigheter märker en allt större efterfrågan på nyskapande och inspirerande platser i city. När kvarteret utvecklas är AMF Fastigheters ambition att låta Mood Stockholms inspirerande och levande identitet växa och spridas ut i den kringliggande miljön. På sikt är målet är att skapa ett nytt levande stadsrum i hjärtat av Stockholm city.

Om Bocuse d´Or:

I Bocuse d’Or Europe, Kock-EM i Budapest, är det totalt 20 välmeriterade kockar som ska göra sitt yttersta för att komma bland de 11 första för att ta sig vidare till VM i Lyon nästa år. Sveriges representant Alexander Sjögren tränar på sin tävlingsmeny i Mood-kvarteret mellan den 5-22 april 2015.

Gastronomi Sverige:

Gastronomi Sverige AB är ett företag som ägs av medlemmar i Svenska Bocuse d’Or Akademien; Melker Andersson, Markus Aujalay, Jonas Dahlbom, Mathias Dahlgren, Fredrik Eriksson, Sven-Åke Larsson, Christer Lingström, Henrik Norström, Paul Svensson samt Kurt Weid. GSAB säkerställer att Sverige deltar i internationella tävlingar på ett konkurrenskraftigt sätt. Målet är att föra ut svensk Gastronomi i världen så att världen kommer till Sverige. Visionen är att på bred front sprida kunskap om svensk gastronomi inom och utom Sverige.

Om Mood Stockholm:

MOOD Stockholm är en unik mötesplats belägen i centrala Stockholm. Sedan öppningen mars 2012 har platsen utvecklats till en självklar mat- och shoppingdestination, som satt hela området på kartan, både för stockholmarna och för turister. I den brokiga och levande miljön kan man njuta, shoppa, umgås och arbeta under en stor del av dygnets timmar. Mood Stockholm är helt enkelt en modern stad i staden.

Om AMF Fastigheter:

AMF Fastigheter utvecklar och förvaltar kontor och handelsfastigheter i Stockholm, och arbetar aktivt för en levande och attraktiv stad. AMF Fastigheter är ett helägt dotterbolag till pensionsbolaget AMF. Den helägda fastighetsportföljen inom AMF-koncernen har idag ett marknadsvärde om drygt 43 miljarder SEK.

Inom MOOD STOCKHOLM I NYTT GASTRONOMISKT SAMARBETE