Öppet idag 10-19

Nyskapande konstutställning på MOOD Stockholm

Idag öppnar konst- och designutställningen In the Mood for Art & Design där Mood Stockholms besökare får möjlighet att uppleva och köpa konst av okända konstnärer samt design av välkända svenska producenter och formgivare. Utställningen som pågår fram till den 1 november är ett samarbete mellan FoKo Art to Go och auktionshuset Lauritz.com där, konst, möbler och designföremål visas upp tillsammans.

FoKo Art To Go är Sveriges ledande marknadsplats för den ännu inte etablerade konsten. Utställningen på Mood Stockholm är ett tillfälle för en bred publik att köpa konst av konstnärer som ännu inte slagit igenom stort. Konstverken är uteslutande original och kostar från 500 till 20 000 kronor, alla stilar och tekniker är representerade. Vid ett köp kan köparen direkt ta med sig konsten och ett nytt verk sätts upp, på så sätt är det en utställning som hela tiden förändras.

Detta är tredje gången Mood Stockholm samarbetar med FoKo och Lauritz.com. Utställningen är extra populär därför att konst och designklassiker sätts i ett gemensamt sammanhang vilka bidrar till ökad inspiration hos besökarna. 

– Mood Stockholm är en njutningsfull och överraskande plats där konsten ända sedan öppning varit en viktig del. Därför är vi glada att få erbjuda våra besökare ännu en konstupplevelse utöver det vanliga. Det är också roligt att ge oetablerade konstnärer en möjlighet att nå en bred konstintresserad publik, säger Åsa Bergendorf, marknadsansvarig Mood Stockholm.

De möbler och designföremål som visas i utställningen auktioneras alla ut i temaauktionen ”In the Mood for Design” på www.lauritz.com, besökarna kan buda via hemsidan eller i mobilappen.

– Intresset för inredning och design är stort bland Moods besökare, och efterfrågan växer konstant. Vi satsar därför ytterligare på att ge denna kategori en mer framträdande position hos Mood framöver, bland annat kommer Posh Living att flytta till större lokaler nu i höst, avslutar Åsa Bergendorf.

Datum: 22/10 – 1/11
Öppettider: måndag–fredag 10-20, lördag 10–18, söndag 11–17.
Adress: Mood Stockholm Norrlandsgatan 13, plan 2

Fri entré! 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Åsa Bergendorf, marknadsansvarig Mood Stockholm
E-post: asa.bergendorf@amffastigheter.se
Tel: 08-696 32 06

Cecilia Elovsson, PR och Information, AMF Fastigheter                  
E-post: cecilia.elovsson@amffastigheter.se          
Tel: 08-696 31 10 

Mer om aktionen
Lauritz.com, det ledande onlineauktionshuset i norden, ställer ut möbler och designföremål från välkända svenska producenter och formgivare. Här finner alla designentusiaster en mångfald av föremål, vissa i serieproduktion, andra unika eller tillverkade bara i ett fåtal exemplar. Alla besökare kan lägga bud på sina favoriter på plats under utställningen eller hemifrån via hemsidan, appen och mobilsidan. Temaauktionen pågår fram till den 4 november.

Inom Nyskapande konstutställning på MOOD Stockholm